Uncategorized

Do more of what makes your heart glow

'Do more of what makes your heart glow'

ik kondigde met deze quote mijn vertrek aan bij mijn huidige werkgever want ik spring, opnieuw.  Ik pakte afscheid van mijn job in loondienst.

En dat is niet zo makkelijk gegaan, als coach moedig ik mijn klanten aan om hun hart te volgen, te reageren op wat hun lichaam hen aangeeft en mijn lijf gaf al maanden signalen aan dat het ‘niet goed zat’. En toch heb ik opnieuw enorm geworsteld. Je weet wel, het hoofd doet ook zijn ding. 

Collega Justine Delire vond deze koffiemok voor me, dank!

Ja, ik was bang voor de onzekerheid. En ja, ik vreesde dat ik nog niet genoeg geprobeerd had (en ja, ook wat anderen daarvan zouden denken).  Ja, ondanks dat ik het van binnen wel wist, bleef ik mezelf telkens weer opkrikken om – in positiviteit, natuurlijk 😉 – verder te zwoegen.  Ja, ik verloor bakken energie aan de weerstand in mezelf (en ook die van anderen en ja, dat nam ik dan soms weer te persoonlijk). Ja, ik lag wakker ’s nachts … Ik werd er moe en ongelukkig van. Thuis draaiden ze met hun ogen want daar zagen ze ‘dit’ weer gebeuren. 😊

Ik ben dus zelf het levende bewijs dat wanneer je niet dicht bij jezelf, je waarden en je talenten kan blijven in je job, dat bakken energie kost en het niet ‘stroomt’, ook al ben je een doorzetter. 

Gelukkig kon ik tegelijkertijd ook coachen in mijn praktijk. Zelfs na een vermoeiende werkdag me ’s avonds nog naar mijn praktijk slepen, een coaching doen en met opgeladen batterijtjes terug naar huis! Welk bewijs had ik nog meer nodig? Dus nam ik ‘uiteindelijk’ afscheid van mijn job.  Zo gaat het dan bij mij : plots was het genoeg geweest, los van of dat dan wel een ‘slim’ moment was (midden in een kwartaal zelfstandige in hoofdberoep worden, niet zo verstandig???), maar plots kan ik niet anders meer dan de knoop doorhakken.

Deze zomermaanden kon ik veel nadenken en vooral veel voelen voelen voelen, meestal op plekken dicht bij de natuur.  Ik heb nu de tijd en focus om me te richten op wat me helemaal blij maakt : het coachen en begeleiden van mensen in het (her)vinden van hun plekje op de werkvloer (en ja, dat kan dikwijls ook zonder verandering van job), in hun leven, in hun lijf en in hun huis.

Met kleine stapjes en de nodige traagheid, zonder geforceer, ben ik ook het één en ander aan het creëren en maak ik plannen binnen KatoO Coaching & co. Ja, er is ook die ’& co’. 

En intussen: welkom bij mij om ook jouw plek te ontdekken, die plek die voelt als een nest. Welkom met jouw twijfels en aarzelingen, of met je veelheid aan interesses waar je niet in kan kiezen, welkom met je onzekerheden…

Ik ben het warme luisterend oor zonder oordeel, de ondersteuner, de spiegel en de bewustzijnsmaker, ja, en soms die schop onder je …  om in actie te gaan. Ik ‘wandel’ even met je mee in een moeilijke periode, als je dat wil…  Gratis kennismaken?

En over die verdere plannetjes? Je hoort er nog van!

Auteur: Liliane Francois

Dank aan alle collega’s bij CM-MC, jullie zijn stuk voor stuk mooie mensen met goede intenties, ik heb heel veel geleerd de afgelopen 3 jaren.  Keep up the good work!

Dank voor de lieve afscheidswoorden, het begrip, de reikende handen, de kaartjes, geschenkjes, het samenwerken en samenzijn, … 

Collega Liliane Francois schreef bovenstaande Kasàlà voor me, heel rakend en herkenbaar.  


Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s