aanbod, Uncategorized

Het lijf en het hoofd

Vorige week. Een coachingsessie die zeer ‘mentaal’ verliep, van hoofd tot hoofd… met een gevoel van rond de pot draaien, van niet tot de essentie geraken. Zoeken en hard werken…. Weinig inzicht….

Dat mentale proces werk dikwijls wel maar niet altijd en soms gaat het niet zo diep. Of voor mij toch, niet diep genoeg.

Maar ik heb in een andere sessie ook weer ‘pakken’ impact en inzicht gezien: met letterlijk en figuurlijk veel beweging, met het inzetten van het lijf in de oefening, inzetten van materiaal om dingen te visualiseren, om de klant dingen echt te laten voelen en zien.
Dat heeft zo veel meer impact dan enkel woorden…. Dan zijn er zelfs geen woorden nodig, of woorden volstaan dan niet om het inzicht te kunnen benoemen.

Ik heb het coachen in eerste instantie geleerd als ‘in gesprek te gaan’. En inderdaad, dat brengt veel: dankzij open vragen, spiegels voorhouden, samenvatten, doorvragen, LUISTEREN….
Maar ik voel ook al een hele tijd dat je veel meer impact kan krijgen in een kortere tijd als mensen dat ‘inzicht’ ook echt kunnen voelen.

Ik volg momenteel een opleiding tot Stress en Burn-Out coach bij #YourCoach en veel van de inhoud is me eigenlijk al bekend. De grootste meerwaarde die deze opleiding voor mij brengt, is dat ik er
1/ bevestiging krijg van wat ik al deed in mijn coachings rond lichaamswerk en creatieve oefeningen. Zij noemen het ‘creatief fysiek’ dus ik heb er nu zelfs een benaming voor ;-).
En 2/ ik krijg er pakken inspiratie om dat lijf van ons in te zetten in coachingsoefeningen. Een integrale aanpak.

Het lichaam weet het, herinnert het ook allemaal, alles is en wordt opgeslagen in onze cellen. Dus ook nieuwe inzichten integreren met inzet van het lichaam… daar ligt dikwijls de sleutel tot verandering, Daar ligt ook de ingang naar wat (nog) niet (meer) bewust is. Mensen dit laten voelen en zo tot inzicht kunnen brengen, mensen echt laten ‘bewegen’ en zo laten beleven. Niet ‘doe dit eens thuis’, maar ‘kom, we doen het hier samen’, ‘toon het mij hoe dat dan voor jou is’ en ‘hoe ziet dat er dan voor jou uit als je het met een beeld of voorwerp kan tonen’…

Ik voel alsmaar en nog meer #GOESTING voor dit vak, mijn vak.
Inclusief veel oefeningen met inzet van het lichaam of van creativiteit.
Inclusief collega’s ontmoeten die het ook zo zien, voelen, doen…

Mijn missie: mensen dichter bij hunzelf kunnen brengen – en dat is dikwijls nadat ze echt vastgelopen zijn maar het hoeft niet zo ver te komen, door hen te tonen dat ze menselijk zijn, dat het niet raar is om even hulp te vragen, dat er geen schaamte hoeft te zijn over hun angsten of het niet weten, over hun uitval, over hun onrustig gevoel, … Door hen te ondersteunen, te helpen naar inzicht toe en door hen te coachen naar de veranderingen toe die ze willen maken.

A propos… Stress en Burn-out Coaching, loopbaanbegeleiding, life coaching… Warm welkom met al jouw twijfels en vragen.

Boek gewoon gewoon een half uurtje in mijn agenda: dan kan je al je vragen stellen en ‘voelen’ of het klikt.

Je kan bij mij terecht:

  • in Hombeek, in groepspraktijk De Medische Hoek,
  • in mijn praktijk in Weerde
  • online (ja, dan kan er ook echt verbinding zijn en dan kan het ook met inzet van je lijf en je bent in je eigen omgeving, zonder verplaatsing)
  • of we trekken gewoon samen even de natuur in

NB: Betalen kan met loopbaancheques van VDAB voor de loopbaanbegeleiding. Hiervoor werk ik samen met United Talent Coacht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s