Uncategorized

Het kommetje en een challenge

In het Oosten hebben ze een mooie metafoor voor zelfzorg: een kommetje water.

Als je maar geeft en geeft uit dat kommetje dan geraakt het leeg en heb je niets meer te geven.

Je hebt je kommetje juist heel goed te vullen en gevuld te houden. Dan kan het overlopen naar anderen, dat waarvan je teveel hebt.

Zelfzorg is echt geen luxe in tijden met zoveel prikkels. Ons lijf en ons brein zijn gemaakt om stress aan te kunnen maar hebben ook recuperatie nodig. En we zijn met velen die alsmaar bezig zijn: voor de job, in het huishouden, voor de kinderen en de ouders, voor die vriend of buur. We hollen naar feestjes en etentjes…. En tussendoor nog wat mails lezen, administratie in orde houden, berichtjes beantwoorden, telefoontjes doen en social media volgen….

Het is een illusie dat we ooit klaar zij met alle to-do-lijstjes om dan eindelijk te genieten van verdiende rust en recuperatie. En intussen gaan de alarmbellen af want oh ja hoor, ons lijf geeft signalen genoeg dat er rust nodig is.

Het zal nooit meer gedaan zijn, die eeuwige to-do’s. Tijd dat we ons dat gaan realiseren. En bewust ervoor kiezen om elke dag – ja, nu al – de tijd te nemen voor genieten, recuperatie en rust nemen… Me-time.
En om terug te komen op de metafoor van hierboven: eerst je eigen kopje gevuld zien te krijgen en dan kan het overlopen. Dat is niet egoïstisch maar noodzakelijk.

Vanaf zondag 8 januari start ik met ‘Zakken in je lijf – The Challenge’. We gaan elke dag minimaal 1 x tijd nemen voor recuperatie, om te ‘zakken in je lijf’. Gedurende 21 dagen, minimaal 1x per dag.
Je leest er meer over en kan inschrijven, helemaal vrijblijvend en gratis, via deze link.
Omdat ik je dat toewens, om hier een nieuwe gewoonte van te kunnen maken. Elke dag even tijd, helemaal voor je-zelf. En zo terug verbinding maken met wat je lijf je vertelt. Doe je mee?

Liefs, Katrien

Een gedachte over “Het kommetje en een challenge”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s